واحد تحقیق و توسعه R&D

[bt_section lazy_load=”no”][bt_row][bt_column width=”1/1″][bt_hr top_spaced=”topSemiSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” publish_datetime=”” expiry_datetime=”” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][/bt_column][/bt_row][/bt_section][bt_section lazy_load=”no”][bt_row][bt_column width=”1/1″][bt_text]

بررسی تحقیق و توسعه R&D:

الان نزدیک به نیم قرن است که Research and Development   یا همان واحد تحقیق و توسعه R&D در تمامی سازمان ها و شرکت ها مورد توجه قرار می گیرد. این واحد در چارت سازمانی تمامی شرکت ها قابل مشاهده است. وظیفه واحد تحقیق و توسعه در انجام برنامه ریزی برای محصولات جدید و مطالعه ی ایده های نو است. اولین مرحله برای توسعه ی کسب و کار ها مربوط به واحد تحقیق و توسعه R&D است.  واحد تحقیق و توسعه R&D به سازمان این امکان را می دهد تا جایگاه خود را در بازار با پیشی گرفتن از رقبای خود ثابت نگه دارد. شرکت های داروسازی برای این واحد هزینه های بسیار زیادی را صرف می کنند، چون موجب  پیشرفت چشمگیر آن ها در میان سایر رقبا می شود.

این واحد مرتبط با نوآوری در دنیای شرکت ها و دولت ها می باشد. به این صورت که اگر یک سازمان دارای  این واحد نباشد، نمی تواند به تنهایی فعالیت کرده و برای ادامه ی حیات خود و ایجاد نوآوری در محصولاتش نیاز به استفاده از روش های دیگری دارد. از جمله روش های دیگر می توان به مشارکت با شرکت های دیگر اشاره کرد. سازمان ها از طریق واحد تحقیق و توسعه R&D می توانند محصولات و کالاهای جدید و به روزی را طراحی کرده و موجب بهبود محصولات فعلی خود شوند. این واحد در سازمان از تمامی فعالیت های عملیاتی که به وسیله ی آن شرکت انجام می شود، جدا می باشد. سازمان از واحد تحقیق و توسعه R&D انتظار کسب سودی آنی و فوری را ندارد، چون سود فوری از آن حاصل نمی شود. این واحد بازدهی نامشخص و ریسک بالایی را در سرمایه گذاری به همراه دارد.

تحقیق و توسعه R&D

چرا باید تمامی سازمان ها از این واحد برخوردار باشند؟

تحقیق و توسعه R&D برای سازمان ها و شرکت ها به عنوان واحدی برای رشد و توسعه در آینده و حفظ ارتباط سازمان در بازار هدف در نظر گرفته می شود. این واحد شامل صرف هزینه و سرمایه برای منابع تحقیقاتی و آزمایشی است که برای توسعه و گسترش روش ها و راهکارهای جدید جهت انجام امور و یا تولید و طراحی محصولات جدید  است. تحقیق و توسعه R&D موجب پشتیبانی از تقویت محصولات و بهبود پروسه های در حال انجام می شود.

برای بهبود پروسه های در حال انجام و تقویت محصولات نیاز به مفاهیم و الزاماتی است که واحد تحقیق و توسعه در اختیار آن ها می گذارد. واحد تحقیق و توسعه قبل از عرضه ی یک محصول به بازار آن را نمونه سازی می کند.   بعد از کسب اطمینان از این که محصول ارائه شده می تواند نیازهای مصرف کننده ها را برآورده کند، محصول مورد نظر به بازارهای هدف عرضه می شود.

فعالیت های تحقیق و توسعه R&D این امکان را به کسب و کارها می دهد تا موجب ایجاد محیطی در سازمان خود شده تا بتوانند در آن جا تمامی فرایندهای تولیدی محصولات خود را مورد نقد و بررسی قرار دهند.  همین طور این واحد می تواند  انعطاف پذیری و توانایی سازمان را در ادغام مفاهیم جدید بیشتر کند.  در این راستا سازمان  می تواند با استفاده از روش های کارآمد، خود را با تغییرات و نوساناتی که در بازار موجود است، تطبیق دهد.

بررسی مراحل انجام تحقیقات و توسعه:

در ادامه به بررسی سه نوع  R&D می پردازیم که فعالیت های واحد تحقیق و توسعه را در سه مرحله انجام می دهند. هر سه مرحله از این تحقیقات با روش های متفاوت و  منحصر به فرد خود جهت کسب نوآوری ها در کسب و کارها با همدیگر همکاری می کنند. مراحل مختلف فعالیت های واحد تحقیق و توسعه R&D به شرح زیر هستند:

  • تحقیقات پایه: تحقیقات پایه اغلب شامل اهداف، دانش و درک کامل از یک موضوع می باشد. این تحقیقات در راستای بررسی پیشرفت دانش علمی انجام می شوند و از اهداف تجاری خاصی برخوردار نمی باشند. برای این که این تحقیقات موثر واقع شوند و سوددهی داشته باشند، باید این کار به صورت مستمر انجام دهید تا منابع مورد نیاز خود را بتوانید در حوزه ی فعالیتتان پیدا کنید.
  • تحقیقات کاربردی: این مرحله از تحقیقات در راستای کسب دانش و مهارت لازم جهت مشخص کردن ابزاری صرف می شود که با استفاده از آن می توان یک نیاز را شناسایی و برآورد کرد. تحقیق و توسعه R&D در این مرحله اقدام به انجام تحقیقاتی می کند که با استفاده از آن می توان به دانش جدید و نوآورانه رسید. از تحقیقات کاربردی می توان برای توسعه و گسترش  محصولات جدید استفاده کرد.
  • توسعه تحقیقات: این مرحله از تحقیقات اقدام به انجام کار سیستماتیکی می کند که با استفاده از تجربه هایی که از تحقیقات عملی به دست آمده است، می تواند موجب تولید محصولات جدید و یا بهبود خدمات فعلی شود.

اهداف واحد تحقیق و توسعه R&D:

واحد تحقیق و توسعه R&D  یک روندی را برای  فناوری های جدید ایجاد  می کند که این فناوری های بهبود یافته می توانند مزیت های رقابتی زیادی را در کل دنیا فراهم آورند. با وجود این که استفاده از نتایج توسعه و تحقیق می تواند سطح کسب و کار را بهبود دهد ولی پروسه ی پیاده سازی این فناوری ها کمی پرمخاطره و پیچیده است. به صورت کلی می توان گفت که برای پیشرفت و توسعه ی تمامی کسب و کارها استفاده از تحقیق و توسعه R&D لازم و ضروری است. چون بدون این واحد سازمان ها نمی توانند جایگاه خود را در بازار هدف ثابت نماید. از جمله اهداف اصلی واحد تحقیق و توسعه R&D به شرح زیر می باشد:

  • ایجاده ایده هایی نو و مبتکرانه
  • کشف و درک نیازها و خواسته های بازار
  • ارائه ی محصولات و خدماتی نو و به روز
  • بهبود کیفیت محصولات و تمامی خدمات فعلی
  • افزایش تولید و بهره وری

تحقیق و توسعه R&D

مزایای استفاده از تحقیق و توسعه R&D در سازمان ها به چه صورت است:

استفاده از واحد تحقیق و توسعه R&D دارای مزیت های بسیار زیادی می باشد. در ادامه به بررسی چند نمونه از آن ها می پردازیم، با ما همراه باشید:

  • کاهش هزینه ها: سازمان ها می توانند با بهره گیری از فعالیت های تحقیق و توسعه R&D موجب کاهش هزینه های تولید و بهبود خدمات فعلی خود و ابداع فرایندهای کم هزینه تر برای تولید محصولات شوند. سازمان ها می توانند محصولات خود را با قیمت رقابتی تر در اختیار مخاطبین هدف قرار داده و بعد از جذب تقاضا، حاشیه ی سود را افزایش دهند.
  • ثبت اختراع: با استفاده از  فعالیت های واحد تحقیق و توسعه R&D، سازمانها می توانند محصولات جدیدی را که تولید کرده اند را ثبت اختراع نموده و سازمان خود را در موقعیت مطلوبی در بازار قرار دهند. این امر قطعا با افزایش فروش رو به رو خواهد بود.
  • سرمایه گذاری: اگر سازمانی به دنبال سرمایه گذار و جذب بودجه باشد، فعالیت های تحقیق و توسعه R&D می تواند مدرک خوبی را به عنوان اثبات توانایی های شرکت در اختیار سرمایه گذاران قرار دهد.
  • استخدام افراد با استعداد: افرادی که دارای استعداد برتر هستند، همیشه برای انجام کارهای خود و نشان داده مهارت هایی که دارند به شرکت هایی مراجعه می کنند که نوآورانه باشد. با داشتن رزومه ی موفقیت آمیز در واحد تحقیق و توسعه R&D کسب و کارها می توانند افراد با انگیزه و با استعداد را جذب نمایند.

[/bt_text][/bt_column][/bt_row][/bt_section]